Tæt ved Stubbekøbing på Nordfalster finder man en skjult perle: Sortsø Fritidshavn. Denne idylliske lille havn byder på en uforstyrret atmosfære med en betagende udsigt til både Bogø og Farøbroen. Her er ingen trafikstøj, hvilket gør havnen til et perfekt sted for badning, roning og sejlads. En særlig attraktion ved Sortsø Fritidshavn er den skønne stellplads for autocampere. Bådelauget, som passer havnen, byder mellem 2-4 autocampere velkommen i sæsonen, når bådene er i vandet. Her oplever man en enestående ro og uforstyrrethed, hvilket er en stærk kontrast til havnens fortid som roeudskibningshavn, også kendt som Sukkerroehavnen. De lokale har ydet en stor indsats for at omdanne havnen og forbedre dens faciliteter.
Sortsø Fritidshavn har meget at byde på. Her finder man blandt andet en petanquebane og en naturlejrplads med shelter til overnatning. Shelteret har plads til fire personer, og der er en rummelig teltplads ved siden af. Desuden er der bålplads med hug-selv brænde, strømstik til opladning, et madpakkehus, toiletter og mulighed for varmt brusebad.

Stubbekøbing – også et besøg værd
Ved indgangen til havnen lå tidligere Sortsø Røgeri og Fiskeudsalg, som var populært blandt både turister og lokale. Desværre er forretningen lukket på grund af sygdom, men området tilbyder stadig gode muligheder for at grille frisk fisk til aftensmaden. Alternativt kan man handle i Stubbekøbing, som ligger knap syv kilometer sydøst for Sortsø.
Sortsø Fritidshavn er ikke kun for autocampere og bådentusiaster. Bevæger man sig ind i landet, kan man udforske et væld af lokale kunstnere med gallerier, der byder på noget for enhver smag. Området er også kendt for sine mange gårde, hvor man kan købe lokale fødevarer direkte fra producenterne.
Sortsø Fritidshavn byder autocamperfolket hjerteligt velkommen og tilbyder en oase af ro i en ellers travl hverdag. Kom og oplev stilheden og de naturskønne omgivelser, som gør Sortsø Fritidshavn til et helt unikt sted.


Tidligere artikelGlæden og friheden er den samme
Næste artikelImagevideo for os med autocamper