Hvis du møder et af disse skilte:

….hvad gør du så?

Her er nogle råd, som AutoCamperRådet opfordre dig til af følge.

Respekt for lodsejeren
Man bør altid respektere et skilt, der udtrykker et ønske om at køre et andet sted hen, uanset om man mener, at det er opsat ulovligt eller ej. Nogle mener, at hvis man finder skiltet ulovligt anbragt, behøver man ikke respektere det, og man kan derfor parkere, raste eller overnatte, som man vil. Men hvem har egentlig lyst til at være gæst et sted, hvor man faktisk ikke er velkommen, spørger ACR?
Uanset hvordan man færdes i det offentlige rum, er det ubetinget chaufførens ansvar at efterleve færdselsloven, og dermed også de skilte og anvisninger, som der præsenteres for os.
AutoCamperRådet (ACR) opfordrer alle autocamperturister til også at tage sit moralske ansvar alvorligt. Læs skiltets budskab og bevæg dig i den retning, det peger, opfordre ACR.
I debatter på de sociale medier og i interessefællesskaber opfordres der ikke sjældent til at tage en diskussion med lodsejeren, hvis man mener, at skilte er opsat ulovligt. Den debat ønsker ACR ikke at være en del af. Faktisk mener ACR, at det juridiske er langt mindre betydningsfuldt end det moralske ansvar. Når ACR giver gode råd, mener rådet, at der skal være en god balance mellem autocamperturismen og de lokale forhold.

Lovligt eller ulovligt?
Efterlev skiltets budskab i stedet for at forsøge at afgøre, om det er lovligt anbragt. Kør et andet sted hen, hvis skiltet beder dig om det, skriver ACR på sin hjemmeside.


Tidligere artikelAutoCamperRådet styrker arbejdet med rådets ambassadører
Næste artikelWayfinding – En gevinst for fremtidens feriesteder