Fredericia går glip af betydelige økonomiske gevinster, fordi byen mangler en professionelt drevet autocamperplads, mener både lokale politikere og erhvervsfolk. Ifølge dem er byen blevet et forbipasseringspunkt for mange autocampister, som i stedet vælger nabobyer med bedre faciliteter. For at imødekomme denne udvikling er jagten nu sat ind på den perfekte lokation til en autocamperplads, der skal placeres tæt på byens centrum.
John Nyborg (S), formand for byrådets tekniske udvalg, udtaler, at det er nødvendigt at handle hurtigt. “Det ville være underligt for en by som vores ikke at have det tilbud,” siger han til Fredericia Dagblad, og understreger vigtigheden af, at autocamperpladsen skal rumme mindst 50 pladser og drives af en privat aktør.

Fredericia mister turismeindtægter
Camilla Dvinge, direktør for Dancamps og Trelde Næs Camping, deler bekymringen og forklarer, at Fredericia går glip af vigtige turismeindtægter ved ikke at have en plads forbeholdt autocampere. “Fredericia mister en masse gevinster ved ikke at have en dedikeret plads til autocampere,” udtaler Dvinge, som også har fremlagt sine synspunkter for byrådets tekniske udvalg og turisme-politiske udvalg. Hun forklarer, at autocampisterne foretrækker pladser tæt på bymidten og har et højere forbrug i byen end traditionelle campister. Desuden viser statistikken, at autocampister på betalende pladser bruger flere penge i byen end dem, der holder på gratis pladser.

Placeringen er nøglen
Spørgsmålet om, hvor autocamperpladsen skal ligge, er stadig åbent. Dvinge anbefaler en placering så tæt på byens centrum som muligt, ideelt i gå- eller cykelafstand fra bymidten. John Nyborg nævner potentielle områder som sundhedshusets parkeringsareal eller nær Madsby Parken, men understreger, at det er vigtigt at tænke grundigt over den endelige placering.
Med den rette placering og faciliteter håber både politikere og erhvervsliv i Fredericia at tiltrække flere autocampister, der ikke blot besøger byen, men også bidrager økonomisk.


Tidligere artikelÆrø Dagblad og autocamperturisme: Et spørgsmål om presseetik og fakta
Næste artikelEfterårsferie? Få tips til børnevenlige udflugtsmål i hele Danmark