Virksund Camping fra luften

I en artikel fra søndagsudgaven af Nordjyske med overskriften: »Råb om hjælp: »Autocamperne slår branchen ihjel««, udtrykker flere campingpladsejere deres bekymring over autocamperturismen. De mener, at den stigende popularitet af autocampere udgør en trussel mod campingpladsernes overlevelse, og der efterlyses endda regulering fra Folketinget, som skal tvinge autocampere til at bruge campingpladser.

AutoCamperRådet (ACR) har dog reageret skarpt på denne udmelding og stiller spørgsmålstegn ved, om alle campingpladsejere virkelig deler denne bekymring. Ifølge ACR er mange campingpladser allerede i fuld gang med at tilpasse sig det nye marked og udvide deres tilbud for at tiltrække autocamperturister.

ACR påpeger desuden, at det vil være uhørt at indføre lovgivning, som giver campingpladser monopol på at modtage autocampere. “Som erhvervsdrivende i et frit marked må man tilpasse sig kundernes efterspørgsel,” siger Hans Bækvang, formand for ACR, og ACR-bestyrelsesmedlem Ebbe Lilliendal. Autocamperturister har specifikke ønsker om faciliteter, såsom fast underlag, adgang til byer, døgnåbent og muligheden for vand, el og tømning. ACR stiller spørgsmålet, om campingpladserne er villige til at imødekomme disse ønsker, eller om de forsøger at påtvinge autocamperturister deres nuværende tilbud.

ACR opfordrer campingpladserne til at tilpasse sig den ændrede efterspørgsel i stedet for at forlange lovgivning, der tvinger kunderne til deres forretning. De fremhæver samtidig, at det er kommunernes opgave at skabe gode rammer for turister, hvilket kan bidrage til lokalt handelsliv og kulturtilbud.


Tidligere artikelDansk turisme tilbage på vækstsporet efter pandemien
Næste artikelEfteråret er servicetid for AC-folket