Det er vigtigt at vedligeholde sin autocamper for at forlænge dens levetid. Regelmæssig service er en central del af dette, og her giver vi hovedpunkterne for hvad en bodelsservice indebærer, og hvordan den udføres.
Service af bodelen i en autocamper anbefales at blive udført en gang om året. En årlig tæthedskontrol og test af gasanlægget er særligt vigtigt, uanset modelår eller om der stadig er fabriksgaranti. Hos mærker som Kabe og Adria er der syv års tæthedsgaranti, men denne forudsætter årlig service, mens Sun Living tilbyder fem års garanti.

En standard bodelsservice omfatter både udvendig og indvendig kontrol. Udvendigt gennemgås trafikbelysning, karrosseri, fuger og opbevaringsrum. Indvendigt kontrolleres gas- og vandsystemer, gråvand, køleskab, varmeapparat, og diverse elektriske installationer, såsom belysning og stikkontakter. Der foretages også en tæthedskontrol og en test af gasanlægget.
Prisen for en fuld bodelsservice ligger på omkring 4.995 kroner. Det er vigtigt at bemærke, at service af selve bilen skal udføres på et autoriseret værksted, især hvis der stadig er garanti på bilen. Kravene varierer dog lidt mellem mærker som Fiat, Mercedes, Ford og Renault.

Vedligeholdelse af autocamperen kan ejeren selv stå for i visse tilfælde. Dette omfatter tømning og rengøring af vand- og gråvandssystemer, samt korrekt håndtering af batterierne i både bodelen og selve køretøjet. Det er vigtigt at kende til den rette fremgangsmåde for at sikre, at systemerne fungerer optimalt.


Tidligere artikelAutocamperne under pres fra campingpladsejere – men er alle enige?