Regeringens nye turismestrategi indeholder en række initiativer, der skal styrke turismen herhjemme og samtidig sikre, at flere turister vælger at lægge vejen forbi Danmark.
Turismen i Danmark spiller en central rolle i landets økonomi og samfund. Med et turismeforbrug på mere end 160 milliarder kroner årligt og tusindvis af arbejdspladser på tværs af hele landet, er branchen en vigtig faktor i både byer og landdistrikter. Efter COVID-19-pandemiens hårde slag mod turismen, er erhvervet nu tilbage på vækstsporet. I 2022 og 2023 satte dansk turisme nye rekorder i antallet af overnatninger, og Danmark er det EU-land, der hurtigst kom tilbage til niveauet før pandemien.

Turisme skaber en bred vifte af arbejdspladser og støtter lokalt erhvervsliv, herunder butikker, restauranter og kulturtilbud, hvilket gavner både turister og lokale beboere. Særligt i kystområder og landdistrikter udgør turisme en stor del af grundlaget for beskæftigelsen, og turisme er med til at styrke bosætningen i mange områder af Danmark.

Regeringen har i samarbejde med et bredt politisk flertal afsat 100 millioner kroner til at styrke dansk turisme yderligere og sikre, at Danmark fortsat kan tiltrække internationale turister frem mod 2030. Den nye nationale turismestrategi lægger vægt på bæredygtighed og innovation. Strategien skal sikre, at turismen skaber økonomisk vækst, samtidig med at der tages hensyn til miljø og samfund.

Blandt de nye initiativer er øget markedsføring af Danmark som helårsdestination og en styrkelse af erhvervs- og mødeturismen. Samtidig har regeringen fokus på at sikre, at investeringerne i turismeprojekter når ud i hele landet, herunder i kyst- og naturturismen. Turismen står stærkt, men konkurrencen fra udlandet er massiv. For at fastholde det positive momentum kræver det, at udfordringer som bæredygtighed, digitalisering og arbejdskraftens tilgængelighed bliver adresseret, så Danmark forbliver en attraktiv destination for både udenlandske og danske turister.


Tidligere artikelEfter opkøb: Danmarks største specialværksted for autocampere fortsætter rejsen med nye muligheder
Næste artikelAutocamperne under pres fra campingpladsejere – men er alle enige?